1.            Πριν από τρεις  (3) μήνες περίπου, ένας κάτοικος της περιοχής Οροπεδίου Λασιθίου, επισκέφτηκε το παράρτημα μας, (Ε.Α.Α.Α/ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) και μας παρέδωσε μια κάσκα πιλότου που τυχαία βρήκε σε  χαράδρα της περιοχής του χωριού Καμινάκι.  Σε αυτή τη χαράδρα, στις 30 Ιανουαρίου 1969, προσέκρουσαν δυο (2) μαχητικά Α/Φ της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F- 84F, της 115 Π.Μ.

2.            Το Δ.Σ του παραρτήματος μας, με ομοφωνο ψηφισμά του,  δια μέσω του Προέδρου του Σμηνάρχου (ε.α) Εμμ. Φρουδάκη, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους  πεσόντες  Αεροπόρους των παραπάνω Α/Φ, Υπσγο (Ι) Νικολακόπουλο Κωνστ. του Παναγιώτου και Ανθσγο (Ι) Πιπεράκη Αντ. του Εμμανουήλ,  αποφάσισε την κατασκευή επιτύμβιας πλάκας που μετά απο συννενόηση  -  συνεργασία με το Δήμο Οροπεδίου μέσω του κυρίου Δημάρχου, θα τοποθετηθεί στο υπαρχον μνημείο πεσόντων Ελλήνων Πατριωτών του χωρίου καμινάκι, στις 26 Ιουλίου 2013 ημέρα Παρασκευή, πολιούχος εορτή της Αγίας Παρασκευής.

3.             Στους Κυρίους Δκτες των Μονάδων, καθώς και στον Αξιότιμο Πρόεδρο  της Ε.Α.Α.Α, Πτέραρχο (ε.α) (Ι)  Κωνστ. Ιατρίδη, που αποστέλλεται το παρόν (υ.τ.α), παρακαλούμε εαν ειναι δυνατόν εκ μέρους σας να παρευρεθείτε στην παραπάνω τελετή, τιμώντας με αυτόν τον ταπεινό τρόπο μαζί με όλους εμάς, την αιωνία μνήμη των παραπάνω πεσόντων Αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την  εκτέλεση του καθήκοντος.

4.            ΓΕΑ / Γρ. Δημοσίων Σχέσεων  που αποστέλλεται το παρόν (υ.τ.ε) , παρακαλούμε για την έγκριση διάθεσης υπηρεσιακού λεοφωρείου από τις πλησιέστερες σε εμάς Μονάδες, 126 ΣΜ, η 133 ΣΜ. αν απαιτηθεί, για την μεταφορά μελών μας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω απαίτηση μας θα γίνει έγκαιρα γνωστή στις υπόψη Μονάδες.

5.            Η Ε.Α.Α.Α/ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θεωρεί υπέρτατο σεβασμό και εκτίμηση προς τους κυρίους Δκτες των  Μονάδων, 3ο ΚΕΠ, 115 ΠΜ, 126 ΣΜ, 133 ΣΜ για την αμέριστη συμπαράσταση, ενδιαφέρον, βοήθεια που μας εκδηλώνουν σε οτιδήποτε τους χρειαστούμε και μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν έχομε φύγει ποτέ από τις τάξεις της  Αεροπορίας μας. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση και το Αρχηγείο που μας παρέχουν κάθε διευκόλυνση, βοήθεια, σε κάθε μας πρόβλημα .

6.            ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε περίοδο ειρήνης για την προάσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας. Σεβασμός, Εκτίμηση,  Υπερηφάνεια,  σε όλους εσάς, που  μέρα και νύχτα διασφαλίζεται τον εναέριο, θαλλάσιο και  χερσαίο χώρο της  Πατρίδας μας, κάνοντας μας να νιώθουμε ασφαλής.

                                                                                  Εκ μέρους του Δ.Σ

                                                                                      Ο Πρόεδρος

                                                                                   Εμμ. Φρουδάκης

                                                                                    Σμήναρχος (ε.α)