ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

23-08-2020 Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Του Πατρός Αντωνίου Κουμή, Προισταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καμινίων.     Σήμερα η εκκλησίας μας εορτάζει την απόδοση της Κοιμήσεως της θεοτόκου. Τα εννιάμερα της Παναγίας , όπως τα λέει ο λαός.  Κάθε Δεσποτική και Θεομητορική εορτή, γιορτάζεται οκτώ μέρες συνεχώς. Ύστερα αποδίδουμε τη γιορτή στην Εκκλησία, υμνούντες και δοξάζοντες τον Θεό, για ότι μας χάρισε. Έτσι μ' αυτό το δεδομένο, ολόκληρος σχεδόν ο Αύγουστος, είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο. Από τη πρώτη μέχρι τις 23 του μηνός. Αυτό γίνεται για να...

Περισσότερα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΞΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

21-06-2020 Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ καθώς και τα Μέλη του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ε.Α.Α.Α, εκφράζει τα θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του Σγου (Ι) Εμμ. Γαρεφαλάκη του Νικολάου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στις 18 Ιουνίου 2020, στη Σούδα Χανίων.  Ο υπόψη Αξκος υπηρετούσε στην 115 ΠΜ, Α/Φ F-16 BLK 52+ και ανήκε στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων <<ΖΕΥΣ>> Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή, έγινε στις 20 Ιουνίου 2020 στο Καστέλι Πεδιάδος απο όπου και κατάγεται.  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.         ...

Περισσότερα

Ζ΄ΛΟΥΚΑ

27-10-2019 Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Το να θάβουν τα παιδιά τους γονείς, είναι βέβαια λυπηρό και έχει πόνο, αλλά είναι φυσιολογικό. Ετσι αποφάσισε ο Θεός. Το να θάβουν όμως οι γονείς τα παιδιά, αυτό ξεπερνά τα όρια και είναι τραγικό. Και συμβαίνει δυστυχώς πολλές φορές. Αυτό συνέβει και σήμερα, όπως μας είπε το Ιερό Ευαγγέλιο. Ένας χαροκαμένος πατέρας, επίσημο πρόσωπο της Ιουδαικής Κοινωνίας, τρέχει στο Χριστό και τον παρακαλεί να σώσει τη κόρη του που χαροπαλεύει. Μα μέχρι να φθάσουν στο σπίτι η κόρη πέθανε. Λυθήκανε...

Περισσότερα

Δ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

10-04-2019 Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Υμνος άπας ηττάται τώ πλήθει των πολλών οικτιρμών σου.  Συγκεντρωθήκαμε για τέταρτη φορά σήμερα, αγαπητοί μου, τέταρτη Παρασκευή των Χαιρετισμών, για να υμνήσουμε την Παναγία μητέρα μας και μητέρα του Θεού μας.  Ο στίχος τον οποίο αναφέραμε θέλει να μας πεί, πως όποιον ύμνο και αν πούμε, όποια δοξολογία και αν της προσφέρουμε, δεν είναι τίποτε μπροστά στο μέγεθος της καλοσύνης της, στο πλήθος των πολλών οικτιρμών της και της ευσπλαχνίας της. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να υμνήσουμε επάξια αυτήν, που εδόξασε...

Περισσότερα

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

07-01-2019 Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ Παραρτήματος Ηρακλείου, σας εύχωνται, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.  Σας ενημερώνομαι οτι στις 26 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30, στη Λέσχη <<ΖΟΡΜΠΑΣ>, θα γίνει η καθιερωμένη κάθε νέο έτος  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Τιμή πρόσκλησης ειναι τα 10 ευρώ με πλήρη μενού, ποτό και μουσική με D.J Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, πρέπει να το δηλώσει στο Γραφείο του Προέδρου στο Παράρτημα...

Περισσότερα

(Ομιλία του Πρεσβυτέρου  Χωρίου των Δαφνών ,επι την Εορτή του Ομώνυμου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου).

Ο Άγιος Γεώργιος είνα αγαπητός όχι μονάχα στην Πατρίδα μας, αλλά και σ΄άλλες Χριστιανικές χώρες. Εκατομμύρια άντρες έχουν το όνομά του.  Βασιλιάδες, Πρίγκιππες, Στρατηγοί, Επιστήμονες, Πλούσιοι , Φτωχοί, Εργάτες, Γεωργοί, έχουν το όνομα Γεώργιος και γιορτάζουν την ονομαστική τους γιορτή. Και γυναίκες ακόμη έχουν το όνομα Γεωργία. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα σπίτι να μην έχει κάποιο πρόσωπο συγγενικό με το όνομα του Αγίου Γεωργίου. Αλλά γιατί τόση τιμή στον Άγιο Γεώργιο?

Ο Άγιος Γεώργιος ήταν ένας απ΄τους πιο μεγάλους ήρωες του Χριστιανισμού. Γεννήθηκε και μαρτύρησε στα χρόνια ενός φοβερού διωγμού, που ξεσήκωσε εναντίον του Χριστιανισμού ένας απαίσιος και αιμοβόρος Αυτοκράτορας, ο Διοκλητιανός. Ιδιαίτερη πατρίδα του Γεωργίου ήταν η Καππαδοκία, μια επαρχία της Μικράς Ασίας που γέννησε τόσους Αγίους και Μάρτυρες. Ο πατέρας του, όταν ακόμα ο Γεώργιος ήταν μικρό παιδί, συνελήφθηκε, ομολόγησε το Χριστό και μαρτύρησε. Ο Γεώργιος ήτανε παιδί Μάρτυρος. Η χήρα μητέρα του, ευσεβής γυναίκα, έπαιρνε το μικρό Γεώργιο και πήγαινε συχνά στον τάφο του μάρτυρα πατέρα του κι εκεί επάνω, γονατισμένοι και οι δύο, προσευχόντουσαν στο Θεό. 

Ο Γεώργιος απ΄τη μικρή του ηλικία φλεγόταν απ΄τον Άγιο πόθο ν΄ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και να γίνει και αυτός ένας μάρτυρας του Χριστού. 

Όταν μεγάλωσε υπηρέτησε στο Ρωμαικό Στρατό. Ήταν ένας λαμπρός Στρατιώτης, υπάκουος, ανδρείος, ατρόμητος στις μάχες. Αγαπούσε την πατρίδα του, καταδίωκε τους βαρβάρους που έκαναν επιδρομές κι΄ έκαιγαν τα σπίτια κι΄ έσφαζαν παιδιά και  γυναίκες, υπερασπιστής των αδυνάτων ήταν ο Άγιος Γεώργιος. Χάρις στην ανδρεία του γρήγορα ανέβηκε ψηλά και έφτασε στα ανώτερα αξιώματα του Στρατού, έγινε Στρατηγός. 

Αλλά όταν κηρύχθηκε ο διωγμός εναντίον των Χριστιανών και υποχρεώθηκαν όλοι οι Αξιωματικοί του Ρωμαικού Στρατού να δηλώσουν οτι δεν είναι Χριστιανοί και ότι πιστεύουν στα είδωλα, τότε ο Γεώργιος δεν δίστασε καθόλου να κάμει αυτό που έπρεπε, δεν αρνήθηκε το Χριστό, όπως άλλοι, αλλά δήλωσε πως είναι Χριστιανός και πως καμμία δύναμις στον κόσμο δεν θα μπορέσει ν΄αλλάξει την πίστη του. Ο Αυτοκράτορας, όταν άκουσε αυτή τη δήλωση, λυπήθηκε πολύ, γιατί ο πιό γενναίος Στρατηγός του ήταν Χριστιανός. Στην αρχή προσπάθησε με καλό τρόπο να τον μεταπείση, του υποσχέθηκε μεγαλύτερες ακόμη τιμές και αξιώματα. αλλά ο Γεώργιος απέρριψε όλες τις προτάσεις και έμεινε σταθερός και ακλόνητος. Τότε άρχισε το μαρτύριο του, ένα μαρτύριο απο τα πιο φρικτά. Στην αρχή τον έριξαν σε σκοτεινή φυλακή, Τον έβαλαν μετά στον τροχό, που ήταν ένα βασανιστικό όργανο, με τα μυτερά του καρφιά ο τροχός έκανε τις σάρκες να σχίζονται, να τρέχει αίμα κι΄ο άνθρωπος να πεθαίνει. Αλλά ο Χριστός με τη χάρη του, βοηθούσε το μάρτυρα και νικούσε όλους τους πόνους. Κι΄οχι μόνο τούτο, αλλά έκανε και θαύματα, ανέστησε απ΄τον τάφο νεκρό, εξόντωσε ένα μεγάλο δράκοντα που έτρωγε ανθρώπους, πήγε στο ναό των ειδώλων και με την προσευχή που έκανε, γκρέμισε όλα τα είδωλα κι΄έκαμε τους δαίμονες να φωνάζουν και να λένε, πως ένας είναι ο αληθινός Θεός, ο Θεός του Γεωργίου. Απίστευτα φαίνονται αυτά σε πολλούς ανθρώπους, αλλά ο Χριστός το δήλωσε , πως όποιος πιστεύει σ΄ αυτόν θα κάμει θαύματα, θα πατάει πάνω στους  σκορπιούς και τα φίδια και θα νικά όλη τη δύναμη του εχθρού, (Λουκ. 10, 19).

Ότι τι έκαμε ο Άγιος Γεώργιος δεν το έκαμε με τη δική του δύναμη, το έκαμε με τη δύναμη του Χριστού, που νίκησε την αμαρτία και το θάνατο και αναστήθηκε εκ νεκρών και δίνει δύναμη σε κάθε πιστό να νικάει κι΄αυτός τους εχθρούς του. Έτσι κάθε Άγιος είναι μια νέα απόδειξη, πως ο Χριστός είναι αληθινός Θεός. Ο βίος , τα μαρτύρια και τα θαύματα των Αγίων δεν μπορούν να έχουν άλλη εξήγηση, παρά μονά - χα πως ο Χριστός αναστήθηκε και ζεί και βασιλεύει και πως εκέινος είναι που δίνει τη δύναμη και τη χάρη του ώστε οι αδύνατοι και αμαρτωλοί άνθρωποι να γίνονται ήρωες και μάρτυρες. 

Χιλιάδες άνθρωποι, που παρακολουθούσαν το μαρτύριο και τα θαύματα του Αγίου, πίστεψαν και βαπτίσθηκαν στο όνομα του Χριστού. 

Δεν φτάνει να γιορτάζουμε τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, πρέπει να μιμηθούμε κι΄εμείς τον Άγιο στις αρετές που είχε, και ιδιαιτέρως στην ανδρεία που έδειξε σ΄ολη του τη ζωή. Σκότωσε ο Άγιος το δράκοντα όπως φαίνεται στην εικόνα του, έχουμε κι΄εμείς το δράκοντα μας, είναι τα πάθη και οι κακίες μας. Ποιός είναι απαλλαγμένος από αυτά? ας πολεμήσουμε τους εσωτερικούς αυτούς δράκοντες. Όποιος πολεμά, αυτός και  νικά με τη βοήθεια του Χριστού τα πάθη του, αυτός γίνεται άξιος μιμητής του Αγίου Γεωργίου. Ανδρεία να δείξουμε όπως ο Άγιος Γεώργιος στις επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας στις μέρες μας, εναντίον της Πίστης μας, εναντίον αυτού που είμαστε: Ορθόδοξοι  Χριστιανοί και Έλληνες και να αντιδράσουμε όπου χρειαστεί για να μην απο - ιεροποιηθεί η Ελλάδα μας. 

Αυτός ο Χριστιανός που προσέχει, που αγωνίζεται, που αντιδρά είναι απόδειξη πως ο Χριστός που αναστήθηκε και στις μέρες μας ζει, νικά και βασιλεύει. 

Τω Σταυρωθέντι και αναστάντι Χριστώ , Τιμή και Δόξα εις αιώνας αιώνων. ΑΜΗΝ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ.