Βιογραφικό Σημείωμα

Απτχου (Ι) ε.α

Παναγιώτη Δημητριάδη

Ο Απτχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Δημητριάδης είναι της 51ης Σειράς και αποφοίτησε από τη ΣΙ το 1979. Μετά την αποφοίτηση τοποθετήθηκε στην 110 ΠΜ /348Μ, α/φ F-84. Στην 116 Π.Μ,/335Μ   α/φ F-104 . Στην 111 ΠΜ /330Μ και 346Μ α/φ F-16. Διετέλεσε Διοικητής της 346 Μ Υποδιοικητής στην 110 ΠΜ, Υποδιοικητής και Διοικητής στην 111 ΠΜ Διευθυντής Αμυντικών Επιχειρήσεων, Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων , Α/Α Άγκυρας και σε άλλες επιτελικές θέσεις.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα των αποστράτων και άμυνας. Συμμετέχει σε εκπομπές περί Αμυντικών θεμάτων, είναι εκτελεστικό μέλος της AOPA Hellas, εγγεγραμμένος εθελοντής της ΓΓΠΠ για το περιβάλλον, μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας, μέλος του Συνδέσμου Aποφοίτων Σχολής Ικάρων ... Έχει εκπαιδευτεί σε σχολεία εσωτερικού και εξωτερικού. Διαθέτει πάνω από 4.000 ώρες πτήσεων.

Κατέθεσε προσωπικές μελέτες για τη μείωση των αεροπορικών ατυχημάτων. και Διερεύνησης αυτών. Πληθώρα εισηγήσεων. Έχει παρουσιάσει το θέμα ‘’Διαχείριση Αμυντικών Δαπανών ‘’ Defense Expenditure Management στα πλαίσια ημερίδας της Αμυντικής ισχύος….

Τερμάτισε ευδοκίμως την καριέρα του το 2010 Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα , είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Μπαλτζή και έχει έναν γιό, τον Θεόδωρο Υποψήφιο Διδάκτορα Ερευνητή του πανεπιστημίου Grands της Αυστρίας και την Αθανασία, Φοιτήτρια Διδακτορικού του πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας.