81η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία-Τρισάγιο στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο πανδημοτικό Ηρώων στη θέση Σελί Αμιρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Στο ιστορικό του Ολοκαυτώματος αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Ευτύχης Παπαδοπετράκης.

Στην συνέχεια ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών, κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης Ιωάννη Φουστανάκη, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, τους Βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη, Χάρη Μαμουλάκη, το Μανόλη Συντιχάκη ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τον Περιφερειάρχη Κρήτη Σταύρο Αρναουτάκη, την Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τους Δημάρχους Βιάννου, Ιεράπετρας, Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας, Οροπεδίου Λασιθίου, Χερσονήσου, Αρχανών Αστερουσίων, Σφακίων, Μυλοποτάμου, τους εκπροσώπους των Δήμων Ανωγείων και Φαιστού, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Ταξχο Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών Αρχών, των κομμάτων, φορέων, των Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου-Ιεράπετρας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, του σωματείου αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ομάδες Μπαντουβάδων».

Ακολούθησε ο βουβός πεντοζάλης του πένθους από τη σχολή χορού του Χριστόφορου Μπριντάκη, ο ύμνος της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Λένας Χατζηγεωργίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Απόδοση τιμών από άγημα της 133 Σμηναρχία Μάχης.

Επίσης παραβρέθηκε ο Δκτής της 133ΣΜ ο Σμχος (Ι) Βασίλειος Κρουστάλης.

Οι εκδηλώσεις είχαν τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη και του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον Ταμία του Δ.Σ. Σγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης.

BIANNOS 15 09 2024 A

BIANNOS 15 09 2024 B