ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τιμήθηκε η Μνήμη των Αντιστασιακών στο Σαμποτάζ του 1942 στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρος Κουνάλης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942. Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν η Πρόξενος της Γαλλίας Σοφία Τσαντηράκη, η Υποπρόξενος της Μ. Βρετανίας Αριστέα Χουρδάκη, η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων-βουλευτής Ηρακλείου Ελένη Βατσινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νικόλαος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντώνιος Περισυνάκης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Έφεδρων Αξιωματικών.

Αναφορά στο ιστορικό του Σαμποτάζ έκανε ο εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

Επίσης παραβρεθήκαν ο Δκτής της 11ης ΜΚΒ Σμχος (ΕΑ) Γεώργιος Τζωρμπατζάκης και εκ μέρους του Δκτή της 133ΣΜ ο Ασμχος (ΤΤΗ) Χρήστος Βρούχος.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. Σγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή για την εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

SAMPOTAZ AERODROMIO HRAKLEIOY 11 06 2024 A

SAMPOTAZ AERODROMIO HRAKLEIOY 11 06 2024 B

SAMPOTAZ AERODROMIO HRAKLEIOY 11 06 2024 C