ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Το Ηράκλειο Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου 2026

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό ναό του Αγ. Τίτου επίσημη Δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου. Για το ιστορικό των δραματικών ημερών μίλησε το επίτιμο μέλος και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου»  Αντωνία Τσαγκαράκη.

Στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου και κατάθεση στεφάνων από τους: Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Φραγκίσκο Παρασύρη που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Παντελή Ρυακιωτάκη, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουρά Ηρακλείου, Ταξίαρχο Φώτιο Αρμπή ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων, Ποντιακών Σωματείων-Συλλόγων, Μικρασιατών.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου - Λασιθίου εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. Σμηναγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

24 05 2026 a

24 05 2026 b