ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο και τους σφαγιασθέντες της 25ης Αυγούστου

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Παρασκευής 25ης Αυγούστου 2023 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου Β΄, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στον αύλειο χώρο του ναού, για τους σφαγιασθέντες την 25η Αυγούστου του 1898 χριστιανούς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Μιχάλη Γαυγιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου-Ταξίαρχο Αντώνη Πραγιά , τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ηρακλείου – Λασιθίου Σταύρο Καλογεράκη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ηρακλείου – Λασιθίου Μιχάλη Χρυσό, τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Η. Στέλιο Βοργιά, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Μαρία Κασωτάκη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου Χριστίνα Χατζηαδάμ και την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου – Λασιθίου εκπροσωπήθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. Σγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή για τους σφαγιασθέντες χριστιανούς, την 25η Αυγούστου του 1898.

Άγιος Τίτος 2023 Α

Αγιος Τίτος 2023 Β

Αγιος Τίτος 2023 Γ