ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

100η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ της Μ. ΑΣΙΑΣ από το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Τιμήθηκε την Κυριακή στο Ηράκλειο, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση κατάθεση στεφάνων, ομιλία, η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με την συμμετοχή Κλήρου, και παρουσία Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, Περιφέρειας, Δήμου, Μικρασιατικών συλλόγων, τελέστηκε το πρωί μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων και δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου για το ιστορικό της δραματικής εκείνης περιόδου μίλησε ο κ. Νίκος Σκουλάς, δικηγόρος, Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας), που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ευγένιος Βˊ.

Στεφάνια κατέθεσαν  ο Περιφερειάρχης, οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των κομμάτων, του ΕΚΗ, οι εκπρόσωποι των Αποστράτων, των Εφέδρων Αξιωματικών, των προσφυγικών σωματείων, Μικρασιατικών συλλόγων, Θρακιωτών, Ποντίων, Μακεδόνων και Προσκόπων. 

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Επίσης παρευρέθηκε και το μέλος, Υπσγός (ΥΑΔ) ε.α. Κλέαρχος Ζαχαριουδάκης.

100 XRONIA MIKRASIATIKH KATASTROFH 18 09 2022

 

100 XRONIA MIKRASIATIKH KATASTROFH C 18 09 2022

 

100 XRONIA MIKRASIATIKH KATASTROFH D18 09 2022

 

100 XRONIA MIKRASIATIKH KATASTROFH G 18 09 2022