ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

79η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Τίμησαν στο Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου τα 461 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας 17/09/2022

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία-Τρισάγιο στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο πανδημοτικό Ηρώων στη θέση Σελί Αμιρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

Στο ιστορικό-χρονικό του Ολοκαυτώματος αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος και Πρόεδρος του συλλόγου Βιαννιτών της Αθήνας ο «Διαβάτης» Γιώργος Στρατογιαννάκης. 

Στην συνέχεια ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών, κατάθεση στεφάνων, από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους Βιάννου, Ηρακλείου, τον Δήμο Ιεράπετρας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, τους εκπροσώπους των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών Αρχών, των κομμάτων, των Ενώσεων Αποστράτων, Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου-Ιεράπετρας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του σωματείου αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «Ομάδες Μπαντουβάδων», το γυμνάσιο Βιάννου και του πολιτιστικού συλλόγου Σάρχου.  

Απόδοση τιμών από άγημα της 133 Σμηναρχία Μάχης, με επικεφαλής τον Ανθστή (ΕΑΑΔ) Παναγιώτη Κέκελο.

Ακολούθησε ο ύμνος της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Λένας Χατζηγεωργίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Η ΕΑΑΑΗρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ασμχο ε.α. Γεράσιμο Πετρίτση, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, καθώς και το μέλος της, Σγό ε.α. Θεόδωρο Δάκο.

VIANNOS ISTORIA

viannos 2022

amira4 2022

amira5 2022