ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίμησαν στο Ηράκλειο τους Αιχμαλώτους της «Στοά Μακάσι»

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Βˊ και κατάθεση στεφάνων για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Στη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε ομιλία-αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Παναγιώτη Μαρκόπουλο και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους: Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης-Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, των Ενώσεων Αποστράτων, Εφέδρων, φορείς, Αντιστασιακών οργανώσεων και συγγενείς των θυμάτων.

Επίσης παραβρέθηκε εκ μέρους του Δκτή της 11ης ΜΚΒ ο Ασμχος (ΤΜΜ) Κωνσταντίνος Τζήκας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή στη Μνήμη των Αιχμαλώτων στη Στοά «Μακάσι» από τα γερμανικά στρατεύματα.

STOA MAKASI 15 06 2024 A

STOA MAKASI 15 06 2024 B

STOA MAKASI 15 06 2024 C